Dobiegł końca realizowany przez Koło Gospodyń w Podwilku projekt „Gotuj z nami – podwilczańskimi gospodyniami”.
Dzięki projektowi możliwy stał się zakup dużej płyty indukcyjnej na której przygotowywano w ramach warsztatów potrawy regionalne: moskole, zawijańce weselne, krzonowke po orawsku, rzezańce z syrym, chałuski ze śliwkami. Zwieńczeniem odbywających się od czerwca do września warsztatów był konkurs potraw kulinarnych połączony z Festiwalem oraz Orawskim Dniem Sportu na Orliku w Podwilku.
W konkursie kulinarnym za przygotowanie regionalnych potraw: I miejsce zdobyła Elżbieta Cieluch, II Anna Grapa, III Jolanta Stopka. Panie w nagrodę otrzymały fartuszki, torby na zakupy, koszulki i drobny rękodzielniczy upominek od organizatorów.
Projekt zrealizowany został z Programu Inicjatyw Obywatelskich oraz Województwa Małopolskiego, którego Operatorem było Babiogórskie Stowarzyszenie Zielona Linia w Stryszawie.